Scrapebox – видео уроци за опознаване на програмата

Ако си спомняте краткото ревю за Scrapebox, което направих наскоро, там ви обещах, че ще се опитам да направя видео урок в който да ви покажа нагледно как се работи с Scrapebox… та ето, днес то е готово и ви чака да го изгледате.

Признавам си не ме бива за видео уроци, но пък имам желание да се усъвършенствам и ако ми дадете тази възможност, ще се постарая максимално в най-скоро време да преодолея сценичната треска, която ме е обзела, понеже реално това е първото клипче, което създавам и публикувам в която и да е мултимедийна платформа.

Хубавото е, че въпреки дразнещото повтаряне на паразитни думички, „ъ-тата“, които вероятно ще чуете доста често в клиповете и за финал „правилното“ изричане на английските термини, поне ще успеете да видите повечето от функциите на програмата и как реално работи тя.

Мисля, че няма нужда от повече описание… и както казваше един познат ииии ЕКШЪН (урока се състои от 2 части с приблизителна дължина 30-40 минути):

Надявам се да ви е останало и малко време да драснете един критичен коментар към тази статия.

12 мнения по „Scrapebox – видео уроци за опознаване на програмата

 1. Андoн благодаря ти за споделените знания във видео уроците които си направил.

  Вярвам че ще бъде полезно на много хора, ако споделиш тук или в друг пост, точно по какъв начин използваш въпросния Scrapebox.
  Тоест дали пускаш линковете от коментарите директно към основния си сайт, или може би към сателити, или най-вероятно, предполагам поставяш линковете към социални мрежи в които си публикувал линкове към твои проекти.

  Мисля че въпроса ми е достатъчно ясен, ще ти бъда благодарен ако споделиш твоя опит.
  Любопитно ми е как процедираш за да избегнеш наказания от Google, особено след последните промени.

  П.П
  Ще е добре да поставиш в блога социални бутони към G+ и ФБ 🙂
  Лично аз бих споделил тази статия в кръговете си.

 2. @Kostadin, въпроса ти е много добър и ако трябва да си призная… бях решил да засегна и въпроса с пускането на много коментари и Google Pinguin, но чак след като вече бях записал клиповете се сетих, че исках да го обясня и това.

  В момента накратко ще кажа какво правя, но вярвам, че много хора ги вълнува този въпрос и вероятно ще запиша и отделно клипче по темата.

  Та на въпроса… Google Pinguin обхваща много параметри, които имат за цел да филтрират сайтовете, които не са толкова полезни за потребителите или иначе казано нямат толкова тематично съдържание, но се избутват напред, чрез линкбилдинг по конкретни ключови думи. За целта едни от основните неща, които Google гледа са връзките към сайта и неговото съдържание.

  Именно поради тази причина е добре преди всичко сайта ви да е тематичен и да има що-годе някакво съдържание. Виждам, че някой колеги навън препоръчват дългите статии с около 10-15% присъствие на основната ключова дума и всичко останало да е изпълнено с тематични фрази или синоними.

  Що се отнася до линкбилдинг-а е добре да ползвате тематични анкори, тематични фрази и такива, които нямат нищо общо с темата, например „Вижте този сайт„, „Цъкнете тук“ и т.н.

  Как да постигнем това в Scrapebox?
  Ами вариантите са много. Единият е, като ползвате за ключови думи имена ( естествено можете преди това да пуснете един бласт с ключовите думи и след това отделен с имена, така, че да балансирате ), вторият, който аз правя и смятам за по удачен е ползването на инструмента Scrape keyword и чрез него извличам по-голямо количество ключови думи и фрази, като освен основните ключови думи, добавям и такива, които нямат нищо общо с темата.

  Това е първата фаза, този списък, ползвам за имена.

  Втората е връзките, към които линквам. В случая, няма голямо значение на къде ще линквате, това е по-скоро въпрос на предпочитание. Ако искате да бъдете по предпазливи, линквайте към сателитки, ако пък ви се рискува, давайте към основният сайт, като при всички положения не е желателно да изпратите всички анкори към основният сайт… особено за нов сайт, може да е пагубно да го линкнете с 2000-3000 връзки от коментари в блогове, форуми или друг тип сайтове. Именно поради тази причина, преди бласт си пускам да ми намери всички адреси в моят сайт ( site:сео.net ), след което експортирам списъка и ползвам него за адреси, като по този начин ще се въртят сайтовете и ще линквам не само началната страница, а и всички останали. В комбинация с различните анкори, не би трябвало да има проблем, а и да не забравяме, че вече не е толкова лесно да се намерят auto approve блогове, така, че коментарите в повечето случаи не идват наведнъж, а с времето.

  Надявам се да е бил полезен съвета ми и обещавам да запиша видео урок и за това, така, че да е по-нагледно и в примери.

  Относно бутоните за споделяне в социални мрежи – още една добра идея, просто до скоро имах малко други занимания и тепърва ми предстои да доразвивам сайта и да го подобрявам. Естествено ще добавя и възможности за споделяне в най-големите социални мрежи – Facebook, Twitter, Google+, Pinterest и т.н. 🙂

  Радвам се, че урока ви е бил полезен 😉

 3. Уроците ти са страхотни! Благодаря за споделеното ноу-хау. И въпреки, че съм скептичен относно спам коментарите, сигурен съм, че и там си има тънкости, които е хубаво да се знаят – както всяко едно нещо със SEO.

  Сложил съм линк към статията ти 🙂

 4. @Андрей Димитров, уроците са далеч от страхотни, но се надявам с времето да изчезне това притеснение при правенето им и качеството на записите да стане по-добро, но благодаря все пак.

  Относно коментарите от Scrapebox, мога да кажа, че ефект има, но на човек му трябва практика и малко помощ за да подобри success рейта на пуснатите коментари, а и по принцип си трябва едно рамо в началото, за да навлезе по-лесно човек при работата с тази невероятна програма, за което тук е мястото да благодаря на колегата bullblogger, който ми помогна с няколко кратки съвета и решаването на 1-2 малки проблемчета на които смятам да ви покажа решението в някой от следващите клипове.

 5. Може ли Scrapebox да върне челните позициите на баннат сайт?

 6. @Пано, по принцип зависи за какво е баннат сайта. Ако става дума за Пингвин наказание, там нещата се свеждат до разнообразие от връзки от много различни и авторитетни блогове и тук scrapebox може да бъде доста полезен, ако се борави внимателно с него. Подбере се хубав списък и се бластва умерено, което би ти осигурило разнообразие на връзките и евентуално отърване от Пингвин наказанието.

 7. Благодаря за информацията, мисля да се възползвам от съветите ви и ще коментирам какъв е резултата .

 8. Ще се радвам да вашият feedback 🙂

  Между другото скоро смятам да пиша отново по темата или да направя някое видео, но до тогава ви препоръчвам, ако имате възможност да си купите проксита за да ви е по-лесно при изграждането на списъци с блогове в които да пускате коментари, както и за по-бързо публикуване в блоговете. Вдига се значително success rate, а цената им не е чак толкова висока, ако ще бластвате за голям брой адреси.

 9. Закупих си въпросния софтуер и все още изучавам програмата. Използвам го за стар сайт и в момента линквам директно към основния сайт, ефект все още няма но и не бързам тъй като навсякъде се пише за пингвини, панди и разни други опасни животни 🙂 Какво бихте ме посъветвали, да продължа да линквам към основния при положение че към него има и блог и линквам също така и към отделни публикации или направо да направя нови сателитки и да линквам към тях ? Все ми се струва че ще е по ефективно да е директно към основния но не съм съм сигурен …

 10. Статията и видеото са много добри оценка 9,5 по десетобалната за оценяване. Автоматиката в коментарите могат да ви излекуват от пингвина но и да ви вкарат там. Коментарските линкове са леки и трябва да се внимава с анкора никога да не е целевата фраза. Искам да се запозная с ентусиастите в тоя сайт и оценявам високо споделянето на информация с конкуренти. Моят съвет е внимавайте много със скрапе софтуерите, пингвин ъпдейта беше насочен именно срещу автоматиката и спама. Ето и едно мое мнение относно пингвина по на широко rte1.org/google-update-pingvin/ Ако аз бях инженер в гугъл също бих направил подобен пингвин, сео трябва да се прави по артистично и с повече труд. Въпреки това ползвам автоматиката но редовно удрям пауза. Поздрави на всички сеота бели черни и пъстри :)))

 11. Поздравления и от мен! Пробвал ли си scrapebox за бг проекти? Как се държи с кирилицата?

 12. Тепърва мисля да започна да експериментирам със Scrapbox. Уроците ти са много успешни и научих много неща от тях, за което съм ти благодарен! Ще се радвам ако продължиш да пускаш клипове с уроци, определено полза от тях има! Поздрави! 🙂

Коментарите са затворени.