Pagerank update – 02.08.2012

Много вероятно е вече за голяма част от вас да не е новина, но днес имаше Google Pagerank update.

В интерес на истината този път доста се позабави, имайки предвид, че няколко седмици преди ъпдейта имаше значителна активност и денс в серп-а, както в Google Bulgaria, така и в останалите зони на Google.

Самият ъпдейт този път протече много изведнъж, имайки предвид, че в повечето случай подобен род ъпдейти продължаваше минимум 1-2 дена в който имаше непрестанно променяне на стойностите, но този път такава аномалия не се среща.

Относно това дали е положителен или отрицателен ъпдейта е строго индивидуално, но при мен нещата са по-скоро в положителна гледна точка, като личният ми блог си задържа заслужено Pagerank 6, както и този блог успя да задъжи Pagerank 4 и въпреки, че имам лек спад в някой от другите си блогове бих казал че съм доволен. Положението е сходно и с сайтовете на приятели и по-скоро бих казал, че е положителен, но все пак ще се радвам да чуя и вашето мнение по въпроса.

В интерес на истината благодарение на липсата на време не успях да направя хубав linkbuilding и може би това е причината за повечето спадове, но пък ще се постарая това да се промени при следващият PR ъпдейт 🙂