Isocbox – ревю

Както вероятно не веднъж сте чели по форуми и сайтове за SEO оптимизация, един от най-важните аспекти за да се класира един сайт добре в търсачките са връзките. Колкото повече връзки имаме, толкова по-добре се класира сайта ни, било то в Google, Yahoo, Bing или Яндекс. Естествено важен и авторитета на тези връзки, но това е друга тема на разговор.

Днес реших да ви представя един друг SEO софтуер, който съм си закупил и ползвам от време на време.

Програмата се казва iSOCBOX и е с Lifetime лиценз ( с „доживотен“ лиценз ), един от любимите ми типове лицензи, както не веднъж съм споменавал и ще споменавам много пъти.

Какво представлява iSOCBOX?

Простичко казано с този SEO инструмент, вие публикувате URL адреси вашите сайтове/статии в социални мрежи от типа на Svejo, Spodelime и т.н. Самата програма е полу-автоматична, което всъщност е и плюс и минус.

Плюс, защото имате някакъв контрол върху това което се публикува. Можете в всеки един момент да редактирате данните с които публикувате въпросният адрес и съответно минус, понеже все пак не е автоматично и ще ви се наложи да отделите известно време, но все пак повечето неща са автоматични и в общи линии ви спестява доста голям процент от иначе загубеното време за напълно ръчно публикуване (субмитване) по социални мрежи.

iSOCBOX идва в комплект с:

  • CVS редактор – специално разработена програма, чрез която си подготвяте необходимите данни за публикуването на сайта ви – Заглавие, URL адрес, Описание и Ключови думи. Важно е да отбележа, че тук заглавието и описанието поддържат SPIN синтаксис, който ви позволява да имате много и различни описания за всяка социална мрежа. През същият този редактор си задавате и данните за потребителският профил или профили, ако сложите повече от един такъв;
  • Приставка за Firefox – всъщност с помощта на тази приставка си управлявате самия процес по публикуване в социалните мрежи;
  • Документация – едно от най-важните за мен неща при закупуването на какъвто и да е софтуер е да има наистина пълна документация, поднесена по възможно най-достъпен за крайният потребител начин. Тук документацията е безупречна, като се описва с много прости думи – „Как да инсталирате iSOCBOX„, „Как да работите с iSOCBOX„, както и доста полезни съвети за безпроблемната работа на софтуера.

Как работи iSOCBOX?

Въпреки, че вероятно в началото ще ви се струва, че всичко е много сложно и едва ли ще се справите, ви гарантирам, че не ви трябва нищо повече от малко време да прочетете документацията и около 10-15 минути за практическо занимание и ще опознаете програмата напълно.

Първоначално ще ви се наложи да настроите програмата за работа, чрез CVS редактора, като през него трябва да добавите Новина, като съответно въведете Заглавие, URL, Описание и ключови думи на новината.

След като сте готови с новината, ще трябва да въведете и данните за потребителският си профил, необходими за регистрация в социалните мрежи, но аз ви препоръчвам вие ръчно да си регистрирате профилите, към тази версия на iSOCBOX – 1.8, няма скриптове за регистрация за всичките 75 социални мрежи.

Всъщност и горните 2 стъпки са по-сложната част от работата с iSOCBOX. Останалото е просто да влезете в Mozilla Firefox и да си избирате и пускате сайтовете в които желаете да публикувате въпросната новина. Няма да навлизам толкова в подробности, понеже документацията на самият софтуер е наистина доста богата и там процеса е описан достатъчно добре, а и тази статия всъщност е ревю на продукта, целящо да ви покаже какво може софтуера, за да можете да прецените дали си заслужава да си го купите.

Колко струва iSOCBOX и как да си го купим?

Освен, че обичам софтуера, който се купува веднъж завинаги, обичам и този, който не струва скъпо. В случая iSOCBOX се продава за $35, но с промо код Predpriemach25 ви излиза $25.

За да се възползвате от промо кода, просто трябва при поръчката на iSOCBOX да го въведете в съответното поле за промо кодове, точно преди да потвърдите поръчката.

След като сте минали тези стъпки и си платите, ще получите в пощата си автоматично генериран URL адрес от който ще може да си дръпнете и софтуерният пакет.

[ Сайт за поръчка на iSOCBOX ]

Моето мнение за iSOCBOX?

Понеже не работя с клиенти, винаги преди да си закупя даден SEO продукт се съобразявам с качествата му и цената на която се продава. Сами разбирате, че когато работиш основно по твои си проекти, не винаги можеш да си позволиш да купуваш скъпи неща, които се избиват трудно, ако ги ползваш само за лична употреба. Именно и това ме кара да проучвам продуктите, преди да си ги закупя и да преценявам дали си заслужават парите и дали бих си ги избил.

В случая с iSOCBOX сметнах, че ще ми е от ползва и в последствие се оказах прав. Въпреки, че в повечето пъти за linkbuilding разчитам основно на авторитетни тематични сайтове, понякога се налага да пускам адресите на новите си статии по социални мрежи, за да се индексират по-бързо и все пак да имат някакъв начален старт с пакет от връзки. Принципно това не е толкова много работа, ако пускаш по 1-2 адреса на седмица, но ако се замислите, за това време, вместо 1 адрес, можете да пуснете 4-5, което пък ще ви докара допълнително трафик. Имайки предвид, че в някой от сайтовете, които имам ползвам за монетизация Google Adsense, си избих парите за около месец и отделно си спестих значително количество загубено време. Време, което можете да прекарате в писане на нови статии или пък да изпиете по бира с приятели.

Всеки сам преценя за себе си от какво има нужда и за какво да си пръска парите, но аз лично не съжалявам за покупката си и ми е много полезна понякога, а вярвам, че би улеснила и вас, ако пускате своите статии по социални мрежи, така, че в край на сметка, нека всеки сам реши за себе си.

Другото хубаво нещо е, че поддръжката е на ниво и авторът на програмата отговаря в сравнително кратки срокове и въпреки, че на мен не ми се е налагало да се свързвам с него все още, други колеги го похвалиха за това и са много доволни от контакта.

И за финал да ви спомена, че наскоро г-н Борисов ( авторът на iSOCBOX ) обяви, че подготвя новата версия 1.9, така, че може би сега е момента да се възползвате и да купите софтуера, за да не се окаже на по-късен етап, че освен новата версия и цената се е вдигнала 🙂 ,макар, че за предишните версии не е имало нещо такова, това е доста често срещана практика на запад.

Ами мисля, че за сега нямам какво друго да допълня, освен, че ако имате допълнителни въпроси или пък нужда от помощ, можете да пишете в коментарите към публикацията и ще се опитам да отговоря на всички.

2 мнения по „Isocbox – ревю

  1. Поздравления за хубавата статия.
    Парите за iSOCBOX определено си струват, имайки се предвид колко нерви се спестяват с неговото използване.

    • Радвам се, че краткото ревю ти е харесало. 🙂

Коментарите са затворени.